Συνέντευξη με την προπονήτρια Αλεξία Κουρτελέση λίγο πριν το τέλος της χρονιάς

Η καινούρια αγωνιστική χρονιά 2016-2017 έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου 1 μήνα με πολλούς νέους μικρούς αθλητές στα τατάμι του συλλόγου. Με την προετοιμασία για το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών να βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο βρήκαμε την ευκαιρία για μια συνέντευξη με την προπονήτρια του συλλόγου Αλεξία Κουρτελέση που μας μίλησε για όλα όσα πρέπει να περιμένουμε από τον Πολυδάμα μέσα στην χρονιά.

1) Μετα απο μια σεζον αρκετα καλη για τους αθλητές του συλλόγου τι άλλο να περιμενουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς;

Μια δυνατή εμφάνιση στο αντρών γυναικών αν και όλοι οι αθλητές μας είναι είναι μικροί σε ηλικία και οι τελευταίες συμμετοχές στις ημερίδες θα αποτελεσουν την έναρξη της της αγωνιστικής δραατηριοτητας των μικρότερων αθλητών που στόχος του είναι τα πανελλήνια πρωταθλήματα.

2) Η χρονιά 2016-2017 αρχιζει με πολλους μικρους καινούριους αθλητες στο σύλλογο. Απο αυτούς τι θα δουμε μεσα στην σεζον;

Για τους νέους τζουντόκα εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να διασχίσουν με ασφάλεια τα πρώτα τους βήματα στα τατάμι ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να γνωρ’ισουν την ομορφία του τζούντο. Θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αγωνιστικό τζούντο και να συμμετέχουν σε διαγωνιστιές παιχνιδιεκδηλώσεις με στόχο την διασκέδαση και εκμάθηση των πρώτων τεχνικών.

3)Οι στόχοι της αγωνιστικής ομαδας για το 2016-2017;

Στόχος μας είναι οι διακρίσεις των αθλητών στα πανελλήνια πρωταθλήμτα των ηλικιών τους , που συνοδεύονται με θέσεις στις εθνικές ομάδες και μοριοοδοτήσεις για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ-ΤΕΙ. Επίσης στόχος για όλους αποτελεί η άνοδος σε ανώτερο τεχνικό – γνωστικό επίπεδο, μέσα από το σύστημα των έγχρωμων ζωνών-νταν.

4)Εκτός απο μεταλλια η χρονιά (2016) εφερε και μαυρες ζωνες και νταν στο σύλλογο. Το επιπεδο λοιπόν μπορούμε να πούμε ότι ανεβαινει;

Το επίπεδο πιστεύω πως έχει ανέβει πολύ αφού πια μπορούμε να υπερηφανευόμαστε πως αθλητές που ξεκίνησαν σε ηλικίες 4 και 5 ετών σήμερα είναι κέτοχοι δεύτερου νταν και μαύρης ζώνης. Η μεγάλη επιτυχία όμως είναι πως όλοι αυτοι οι αθλητές παραμένουν και προπονούνται , βοηθώντας τους μικρότερους όχι μόνο σε ηλικία αλλά και σε τεχνική ανεβάζοντας το επίπεδο της προπόνησης.

5)Για τους αθλητές που συνεχίζουν για 2η,3η, 4η χρόνια στο σύλλογο τι επιφυλάσσει η καινούργια σεζον;

Οι αθλητές που προπονούνται στο σύλλογο για 2η,3η και 4η χρονιά φέτος θα κληθούν να συμμετέχουν σε φιλικά τουρνουά και στις προπονήσεις της αγωνιστικής ομάδας με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία τους για τα πανελλήνια πρωταθλήματα των ηλικιών τους ενώ ταυτόχρονα συνεχίζουν να βελτιώνουν την τεχνική τους.

Leave a Comment