Κυκλάδων 33 & Σαμουήλ 1, Αθήνα, Αγία Παρασκευή
Δευτέρα - Παρασκευή: 17:00 - 21:30 & Σάββατο: 10:00 - 12:30
+ 30 210 652 0476

Είμαι ενήλικος και θέλω να αθληθώ... Γιατί να επιλέξω το τζούντο;

Επειδή ενώ κερδίζεις όλα τα οφέλη της άσκησης, μαθαίνεις ταυτόχρονα μια αμυντική πολεμική τέχνη (αχρείαστη να ναι)…
Το πρώτο κομμάτι της προπόνησης έτσι κι αλλιώς περιέχει ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης (κοιλιακών, ραχιαίων, θωρακικών κ.α. μυών).Και στην συνέχεια, αποκλείεται να βαρεθείς…Λαβές στην όρθια θέση ( ποδιών, χεριών, γοφού, αυτοθυσίας) αλλά και στο έδαφος ( κατακρατήσεις, πνιγμοί, εξαρθρώσεις).
Το τζούντο δεν έχει ηλικία, ούτε φύλο. Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα γονιών που ήρθαν για τα παιδιά τους, αλλά τελικά κόλλησαν οι ίδιοι σε αυτό το συναρπαστικό άθλημα.

Το τζούντο φημίζεται για την αποτελεσματικότητα του ως μέθοδος αυτοάμυνας, γιατί πρόκειται για άθλημα άμεσης επαφής που μπορεί να εκπαιδεύσει έναν αδύναμο άνθρωπο, έτσι ώστε να ανταπεξέλθει σε καταστάσεις ανάγκης. Το τζούντο σου μαθαίνει να ακινητοποιείς και να βγάζεις τον επιτιθέμενο εκτός μάχης, ανεξάρτητα σωματικής διαφοράς αφού βασίζεται στα μηχανικά πλεονεκτήματα του ανθρώπινου σώματος σε συνάρτηση με την κίνηση εκτελώντας ανατροπές, ρίψεις, εξαρθρώσεις και πνιγμούς. Τελικά αποκτάς καλή φυσική κατάσταση, ευεξία, εκτόνωση, ισορροπία και αυτοπεποίθηση.
Δεν έχεις λοιπόν παρά να δοκιμάσεις! Και που ξέρεις; Μπορεί επιτέλους να βρεις το σπορ που σου ταιριάζει…